genel plastik malt için ürünler (4)

Bira Enzimleri - Guminaz

Bira Enzimleri - Guminaz

GUMINASE, ß-glukanazlar (ß1-3 ve ß1-4 endo-glukanazlar), ksilanazlar ve hemiselülazlar dahil olmak üzere fungal karbonhidrazların bir karışımıdır. Bu iyi dengelenmiş karbonhidraz karışımı, şıra renginin artışını önlemek ve bira pro-foam proteinlerini korumak için proteazlardan arındırılmıştır. SICAKLIK GUMINASE, 75°C'ye kadar kullanılabilir ve bu sıcaklığın üzerinde hızla inaktive olur. Şıra işlemi sırasında kullanılan normal sıcaklıklar, GUMINASE'nin optimum aktivitesi ile örtüşmektedir. pH ETKİSİ Optimum pH 4.5 ile 6.5 arasındadır. AMAÇLAR Şıra ß-glukan ve pentozan içeriğini azaltmak, şıra viskozitesini düşürmek ve özellikle arpa veya buğday gibi yüksek ham tahıl seviyeleri ile bira üretimi sırasında mash filtrasyonunu ve bira filtrasyonunu kolaylaştırmaktır. ÖRNEKLER GUMINASE'nin GATINAIS malt örneğine ve %75 malt ve %25 ham buğday karışımına eklenmesinin etkileri. A = 10 ton malt başına 1 kg eklenmesi B = 10 ton malt başına 3 kg eklenmesi C = 1 ton ham... MALT MALT + A MALT + B %75 MALT + %25 BUĞDAY %75 MALT + %25 BUĞDAY + C %75 MALT + %25 BUĞDAY + D:MALT MALT + A MALT + B %75 MALT + %25 BUĞDAY %75 MALT + %25 BUĞDAY + C %75 MALT + %25 BUĞDAY + D
BİRA MALZEMELERİ - GUMINASE-P

BİRA MALZEMELERİ - GUMINASE-P

GUMINASE-P, ham buğday veya ham arpa ile bira üretiminde, şıra özüt verimini ve şıra filtrasyon hızını artırmak için seçilmiş fungal ß-glukanazlar, pentozanazlar, amilazlar ve endoproteazların bir karışımıdır. AMAÇLAR - Ham buğday veya arpa ile bira üretiminde, hücre duvarı bileşenlerini parçalayarak şıra özüt verimini artırmak, nişasta granüllerinin jelatinleşmesini iyileştirmek ve amilazların substratlarına daha kolay ulaşmalarını sağlamak. - ß-glukanları ve pentozanları hidrolize ederek şıra filtrasyon hızını artırmak. SICAKLIK Optimum 45-55°C. pH ETKİSİ Optimum pH 4,5 ile 6,5 arasında. UYGULAMA Guminase P, ezme işleminin başında eklenir. MEVCUTLUK 25-50 kg'lık plastik veya karton varillerde toz formunda. ÖRNEKLER %100 ham buğday ile bira üretimi, eksternal amilazlar ve Guminase P kullanarak (oranlar: % w/w enzim/buğday tanesi). Maltosilaz Liquamyl Guminase P Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltoz (%) Maltotrioz (%) Glukoz (%) Serbest Amino Azot (ppm)* Filtrasyon hızı 0,1% (w/w)... Maltosilaz Liquamyl Guminase P Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltoz (%) Maltotrioz (%)
BİRA ENZİMLERİ - GUMINASE-P

BİRA ENZİMLERİ - GUMINASE-P

GUMINASE-P, ham buğday veya ham arpa ile bira yapımında şıra özüt verimini ve şıra filtrasyon hızını artırmak için seçilmiş fungal ß-glukanazlar, pentozanazlar, amilazlar ve endoproteazların bir karışımıdır. AMAÇLAR - Ham buğday veya arpa ile bira yapımında hücre duvarı bileşenlerini parçalayarak şıra özüt verimini artırmak, nişasta granüllerinin jelatinleşmesini iyileştirmek ve amilazların substratlarına daha kolay ulaşmalarını sağlamak. - ß-glukanları ve pentozanları hidrolize ederek şıra filtrasyon hızını artırmak. ISILAR - Optimum 45-55°C. pH ETKİSİ - Optimum pH 4,5 ile 6,5 arasında. UYGULAMA - Guminase P, ezme işleminin başında eklenir. MEVCUTLUK - 25-50 kg'lık plastik veya karton varillerde toz formunda. ÖRNEKLER - 100% ham buğday ile bira yapımı, eksternal amilazlar ve Guminase P kullanılarak (oranlar: % w/w enzim/buğday taneleri). Maltosilaz Liquamyl Guminase P Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltöz (%) Maltotrioz (%) Glukoz (%) Serbest Amino Azot (ppm)* Filtrasyon hızı 0,1% (w/w)... Maltosilaz Liquamyl Guminase P Özüt Verimi (%) Toplam şekerler (g/100 ml)* Maltöz (%) Maltotri:
BİRA ENZİMLERİ - DESATASE

BİRA ENZİMLERİ - DESATASE

DESATASE, amilopektinlerin alfa-1,6 bağlarının hidrolizini katalize eden amilolitik bir preparattır (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glukano-hidrolaz) ve maltogenik amilazlarla kombinasyon halinde daha yüksek maltoz verimlerine ulaşılmasını sağlar. AMAÇLAR - Maltın diastatik gücünü artırmak için maltın doğal ß-amilaz etkinliğini artırmak. - Şıra (görünür azaltma limiti) fermentasyonunu artırmak. Şıra toplam karbonhidratının yaklaşık %25'i fermente edilemez. Desatase'nin, Maltosylase gibi maltogenik amilazlarla birlikte fermantasyona eklenmesi, fermente edilemeyen dekstrinleri maltoz haline dönüştürür; bu da alkol olarak fermente edilir ve %100'den daha yüksek bir görünür azaltma sağlar, damak dolgunluğu veya köpük tutma kaybı olmadan. Normal fermente edilmiş bir birada olduğu gibi aynı alkol konsantrasyonunda, süper fermente edilmiş bira %25 daha az hammadde gerektirecektir. Azaltma Modülasyonu'na bakın. SICAKLIK Optimum 55-60°C. Enzimatik bileşenler birada (pH 4,2) inaktive olur...